sex nl vagina blote kutjes kijken

Ze hadden hun zaakjes net zo lekker voor elkaar, komt er zo’n ‘getraumatiseerde Somalische’ roet in het eten gooien. Hoe zorg je ervoor dat je lekkere leventje niet wordt verstoord?

Door vrouwen aan te spreken op hun loyaliteit. Met wie wil je je verbonden voelen? Met die achterlijke kaaskoppen die de treinen naar het oosten al weer aan het oppoetsen zijn of met de ummah die vrouwen tenminste als parels beschouwt en je niet dwingt halfnaakt door het leven te gaan?

Ze vinden het dus wel fijn het vuurtje wat hoger op te stoken. Laten die vrouwen maar lekker veel columns over nestbevuilers en bounty’s schrijven, dan hoeven zij hun eigen bevoorrechte positie voorlopig niet op te geven. Politici en media weten uit misplaatste multiculturele gevoeligheid ondertussen niet hoe diep ze voor relifascisten moeten buigen. We mogen een strijd tegen het ‘terrorisme’ voeren, maar tegelijkertijd verwelkomen we fanaten als legitieme vertegenwoordigers van de islam, terwijl dit twee loten zijn aan dezelfde stam.

Ze denken dat het westen wel zal buigen als ze maar genoeg inspelen op het links-christelijke schuldgevoel over westerse misdaden als kruistochten, kapitalisme, kolonialisme, imperialisme, inquisitie en slavernij, en dat de poel des verderfs wel zal instorten als ze maar genoeg met geweld dreigen.

Dat ‘normale’ moslims niet meer weten waar ze aan toe zijn, begrijp ik. We lopen het gevaar dat ook zij, gemangeld als ze zich voelen, kiezen voor de radicale islam. Ik wou dat àlle vrouwen begrepen wat er op het spel stond. Laila "Laat al vast mijn snor staan die groeit namelijk op mijn tanden" Houe zo!

Volgens mij hangen cultuur en religie nauwer met elkaar samen dan jij schijnt te denken. Hierboven schrijf ik dat mijn ouders door hun christelijke achtergrond de beledigingen die zij tijdens de tweede feministische golf bijna dagelijks over zich heen kregen lijdzaam droegen.

In de islamitische cultuur speelt volgens mij net zoiets. Ik doe er maar een gooi naar, maar ik denk dat ik een verklaring heb voor het chronische slachtofferschap van veel moslims, terwijl ze toch net als iedereen recht hebben op werk, scholing, huisvesting en gezondheidszorg. Volgens de koran zijn ‘ongelovigen’ onrein.

Van ‘ongelovigen’ is er niks goeds te verwachten. Dus worden moslims opgevoed met wantrouwen tegen alles en iedereen die niet tot deze gemeenschap behoren. Als je alles en iedereen wantrouwt, ben je niet in staat goede bedoelingen waar te nemen. Alles wat je hoort en ziet, interpreteer je negatief. Dus voelen moslims zich in de hoek gedrukt, wat je ook zegt of doet. Maar dat ligt aan hun eigen referentiekader: Hmmm … ik denk dat de islam inderdaad ervoor zorgt dat moslims zich heel snel in de hoek gedrukt voelen, maar dat de verklaring hiervoor complexer is.

Moet je namelijk maar eens opletten: Je wordt niet eens gehoord. Dat is het probleem waar ik ook steeds tegen aanloop, en eigenlijk ook de hele Westerse samenleving; we proberen bij moslims een belevingswereld aan te spreken, die echter onder het juk van de islam helemaal niet tot ontwikkeling is gekomen.

Wij proberen te appelleren aan een referentie-, symbolen- en begrippendomein dat helemaal niet bestaat. Dat gaat over duizenden grote en kleine dingetjes; voorgeprogrammeerde reacties en verwachtingen, lichaams taal, absolute waarheden en relatieve vergezichten, etc. Ik denk dat de gemiddelde moslim vreselijk onzeker wordt van onze relativistische houding.

Zij hebben geleerd sidderend in hun schoenen te staan zodra de naam van Mohammed valt; wij halen daar onze schouders over op en maken hem belachelijk zonder er twee keer over na te denken. Zij hebben geleerd dat elke man de knapste vrouw begeerd zie discussie hierboven ; in het Westen spelen veel meer facetten een rol, en is ook het ongebreidelde vurige verlangen tussen de seksen aardig gedemystificeerd. En je ziet het ook in dit soort discussies: Een westerling heeft er blijkbaar geen enkel probleem mee het mes in zijn eigen overtuigingen te zetten, en zichzelf te bekritiseren — voor een moslim is zoiets ondenkbaar: Kijk kijk — daar heb je het weer…Kijken of je je gram kunt halen in het kippehok… Geen idee of marokkaanse meisjes lekkerder zijn en vrouwelijker maar toch geëmancipeerd.

Nou ja — precies wat ik bedoel. Men denkt een volwaardige discussiepartner tegenover zich te hebben, en ineens is het: Heb jij kritiek op de Islam? Ik ben toch lekkerder! Pas maar op, of ik pak je vent af! Nou ja — enzoverder. Het ademt allemaal een primitivisme waar ik persoonlijk de horrors van krijg. Moeilijk he gewoon een dialoog aangaan zonder iemand te willen beledigen maar ik neem het je niet kwalijk want je zal wel niet beter weten.

Maar ik pas mij altijd graag aan, zo ook aan jouw niveau. Haremgedrag hmmm,en noemen we jouw gedrag dan kutnijd? Je bent vals met je "grappig…. Ben benieuwd naar jouw leeftijd ,wedden dat ik jou meer kan vertellen dan de belevingswereld van een zuurpruim op leeftijd en waar jij zelfs nog rode koontjes van krijgt.

Wil je referenties of getuigschriften? Gelardeerd met soapsex ik ga liever voor de liefdevolle porno. Ik weet een ding zeker als jij iets meer zou doen waar je nu de mond vol van hebt dan zou je niet zo zuur en giftig zijn. Probeer het maar als je al iemand kan vinden,als het niet lukt kan je ook naar de kroeg, gewoon wachten totdat iedereen goed beschonken is en sla je kans.

Het werkt heel therapeutisch en bevrijdend. Afgezien van wat je aanroert Lagonda is natuurlijk het onomstotelijke feit dat de moslims vroeger over een wereldrijk heersten, en nu niet meer een onverdraaglijke krenking Het vergt een boel volwassenheid en eigenschappen van het soort die je verder opnoemde om daarmee om te gaan, en ook om de disbalans weer te herstellen.

Je had jezelf op geen betere manier te kakken kunnen zetten. Eerst een jij-bak, en vervolgens alsnog de plichtmatige ik-ben-een-geiler-vrouwtje-dan-jij haremnijd, afgetopt met een "je moet gewoon een goede beurt hebben.

Je kan blijkbaar echt niks beters verzinnen. En wat die rode koontjes betreft, meiske; ik ben vrouwe Lagonda, en ik ben the fuck of the century!

En nou wegwezen naar de disco, snotaap! Ja klopt — maar dat zijn eigenschappen waarin door de cultuur nou niet echt in wordt voorzien. Maak je toch niet zo druk allereerst ben ik geen moslim,dus alles wat jullie zeggen komt ongelofelijk dom over.

Want alles wat er gezegd word is omdat jullie er van uitgaan dat ik dat wel zou zijn. Niet iedere Arabier is moslim dus wie is er nu bevooroordeeld? Dat is iets wat er maar niet in kan bij jullie. Beetje last van hokjesdenken zeg maar. Ik begrijp julie boosheid niet en al helemaal niet dat jullie zo verontwaardigd zijn.

Even voor de goede orde ,ik ben 35 jr heb , hier altijd gewoond heb altijd relaties gehad met Nederlandse mannen die lekker atheist of joods waren en dat ook gewoon konden blijven zonder dat de familie zich er mee bemoeide.

Ik ben altijd zelfstandige geweest en mijn klantenkring bestaat uit autochtonen en expats. Ik durf zelfs te wedden dat ik op bepaalde vlakken iets vrijer ben dan jullie. Jullie maken jezelf zo belachelijk want jullie zitten er zo naast. Ze komt bepaald agressief over en matigt zich precies het toontje aan waarover Lagonda het al eerder had.

Er staan nog een aantal vragen open, als ik het goed heb. Laila, dat is een toontje dat overigens niet alleen aan moslim a s is voorbehouden. Er lopen nogal wat meer frappante voorbeelden van rond, ook op dit forum.

Nah — ik zet "Hmmm…" neer, en heb gelijk een Laila in mijn nek hangen, en zich van alles over mij aanmatigt. Verleden keer schreef ik "Hmmmm…. Nah Peter, zie dat je ge-edit hebt. Ben wel met je eens wat je schreef hoor, maar de bal ligt volgens mij toch wel bij Laila.

Met name jij en Marijke snijden best interessante punten aan waar Laila op kan inspelen. Ja, niet alleen Compli en Laila. Ik kan nog wel een paar neurootjes ophoesten.

Of niet meer hummen, dat kan natuurlijk ook. Nou ja — ik discussieer altijd met een scalpel in de hand. Misschien moet ik dat eens wat minder doen.

En als ik dan alleen maar reacties krijg die dit beeld alleen maar bevestigen, dan ben ik snel klaar mee, moet ik zeggen. Heerlijk zoveel aandacht dat doet mij werkelijk goed.

Maar ik ga eerst op Peter reageren en de rest reageer ik niet meer op omdat ik het te dom voor woorden vind als je zelf gaat lopen schelden en iets volledig uit zijn verband rukt vervolgens heel kwaad op mij word.

Maar spui gerust je frustraties maar ik kan je hooguit melden dat ik dit heel vermakelijk vind. Top entertainment en een prima vervanging voor de t. Echt waar ,ik ben wel sportief maar ik heb niet bepaald de indruk dat jullie dat zijn. Heerlijk om weer een snotaap genoemd te worden ,zucht,mmmm de disco ja daar wil ik wel weer naar toe. Lekker zwijmelen op een discobeat.

Lagonda fijn dat je de fuck of the century bent,geloof er niets van want dan was je echt niet zo zuur geweest. Ja, die reply wás ook heel erg, hahaha en haar reactie op jouw antwoord maakte het niet beter. Maar jammer is het wel want totaal niet constructief. En dat zie ik steeds vaker; ik bedoel dan ook geenzins alleen dit topic, als ik het heb over scheldpartijen en ruzies.

Ik vinnet het prima om de dialoog aan te gaan hoor, maar probeer er ook je hersens eens voor de volle honderd procent bij te houden, en je niet bij voorbaat aangevallen te voelen zodat je alleen nog instinctief vanuit de heup kunt vuren.

Je slaat nogal wild om je heen. Allereerst de opmerking wat betreft de L. F ers die kwam voort uit iets wat Jessie de 16e had gepost. Jessie suggereerde namelijk dat kerels als Abdel een type als Samira wel lekker zouden vinden.

Naar aanleiding daarvan dacht ik: Maar zo kan een opmerking zijn eigen leven gaan leiden ik kan er ook niets aan doen als iemand zich daar zo op gaat blind staren en daar vervolgens zo kwaad om word. Peter ,wat betreft die maffia heb je gelijk als het een imam betreft die zijn macht laat gelden of misbruik daarvan maakt. Maar ik kan niet zeggen dat iedere imam slecht is en als er iemand oproept om in naam van god te gaan moorden dan ben ik er van overtuigd dat er velen zullen zeggen dat iemand in een kerker hoort te zuchten.

Maar dat haatzaaien niets van doen heeft met religie. Je zei ook dat ik een op zichzelf staand geval zou zijn ,nee want ik kan met stelligheid zeggen dat er al veel dingen verandert zijn zelfs bij mensen waarvan ik dacht dat het er echt niet in zat. Dochters mogen al vriendjes hebben en in het buitenland studeren en zelfs op kamers in een andere stad.

Ik begrijp dat dit hier heel vanzelfsprekend is maar dit begint langzamerhand te veranderen en het heeft wat tijd nodig.

Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die radicaliseren maar is dat niet een soort golfbeweging. Bepaalde periodes is een religie meer rigide dan in een andere tijd. Natuurlijk zijn er krachten bezig om meer macht te krijgen maar met name de meisjes en vrouwen hebben een proces op gang gebracht wat echt niet weer naar af gaat o. Wat ik erg hypocriet vind,vooropgesteld dat ik vind dat iemand het nooit "verdient "om vermoord te worden of dat een bepaald gedrag een moord rechtvaardigt omdat het wel uitgelokt zou zijn.

Maar hij werd tijdens zijn leven altijd afgezeken en verguisd en kon niet goed doen en nu doet iedereen alsof hij het altijd het lievelingetje is geweest en dat was bepaald niet het geval.

Toen Fortuin werd vermoord stond ik naast Rachid ben Ali,terwijl de tranen in onze ogen stonden ging zijn mobieltje over en Henk van der Meijden zei;" het zal wel een kutmarokkaantje geweest zijn".

Ik ook niet en ik ben al helemaal geen deskundige maar ik durf wel te stellen dat ik een ervaringsdeskundige ben. Ik hoopte langs deze weg tot een "verbroedering" te komen. Niet voor mij maar om wat meer begrip te kweken ik heb nooit problemen met niemand ongeacht religie ,achtergrond,afkomst.

IK heb zelden zoveel onverdraagzaamheid meegemaakt als nu met een 2 tal weken op forums. Wat heel raar is want ik heb nooit aanvaringen in real. Dat is iets wat mij intrigeert en wat ik dan ook aan het uitzoeken ben. Men schiet zo snel uit zijn slof alsof we hier een kwestie bespreken over leven en dood. Het gaat hier om meningen maar maak daar geen halszaak van ik denk dat je altijd een beetje tussen de regels moet lezen omdat je het zonder mimiek en bodylanguage moet doen wat anders het gezegde enigszins had kunnen nuanceren.

Ingaand op je laatste alinea heb ik er geen moeite mee toe te geven dat ik in de regel scherp reageer; dat dit mede bijdraagt aan een al even scherpe toonzetting is dan logisch. Of dit is iets van de laatste tijd zoals ook Bitterzoet opmerkt weet ik niet: Je zegt dat het je intrigeert — dat is mooi, maar ben je je bewust van je eigen bijdrage n aan dit fenomeen?

Overigens — we bespreken hier in duizend variaties en permutaties wel degelijk een kwestie over leven en dood. Dit webmagazine is een antwoord op de moord op Van Gogh.

Voor die moord zijn redenen te vinden; deze redenen probeert men hier te vinden en te benoemen. Het betreft materie waar voor gemoord wordt; wellicht dat dit enigszins de hoogspanning verklaart waaronder sommige discussies gevoerd worden. Dat ge-hmmm is inderdaad behoorlijk irritant. Well, pardon me all over the place. Mijn allereerste "Hmmm…" had betrekking op het gedrag van Samira, en blijkbaar terecht, want kijk eens naar de titel bovenaan dit artikel.

Wat mij irriteert is dat wij een situatie proberen te voorkomen die met de dag alarmerender wordt, en dat de droomvrouwen die dit volgens sommigen voor elkaar kunnen boksen zich verliezen in peuteronderonsjes over wie nou de lekkerste doos heeft. Met een kluitje in het riet gestuurd worden, heet dat. Peter, zeg nou zelf: Ik ben xenofoob, ik kennie neuken, en ik moet een goeie beurt hebben.

Dat is toch een zwaktebod? Dat hoef ik toch niet serieus te nemen? Maar ja, het zou leuk zijn; een moslima die dit stadium is gepasseerd, en hier onbezwaard komt meepraten. Ook ik wacht met spanning af. Jij generaliseert hier nogal: Ik stoor me vooral aan de eerste generalisatie, dat LPF-mannen afgeven op allochtonen.

De LPF is mijn partij niet, maar wat LPFérs volgens mij doen, is allerlei vanzelfsprekendheden rond de multiculturele maatschappij op de helling zetten.

Er zijn problemen met allochtonen die nu worden benoemd en vroeger niet. Als je dat vroeger deed was je een vieze vuile racist. In veel kringen geldt dat natuurlijk nog steeds, maar gelukkig zijn die kringen enigszins gemarginaliseerd.

Anja Meulenbelt is een randfiguur geworden, een embarrassement voor haar partij de SP. Maar goed, problemen benoemen is niet hetzelfde als afgeven op allochtonen. Ik moest aan de maffia denken omdat jij het had over bescherming in ruil voor loyaliteit. Ik maak me eerlijk gezegd minder druk om radicale imams dan om de sociale druk van een gemeenschap waar zeer intolerante ideeën heersen.

Dat mensen zich uit angst voor uitsluiting of erger niet nadrukkelijk uitspreken tegen de grote bekken die de dienst uitmaken in de moslimgemeenschap is veel gevaarlijker dan de vurigste preek van een hondsdolle imam. Ik weet wel dat er veranderingen plaatsvinden. Ik ben bij bijeenkomsten geweest waar moslimjongeren afstand namen van het eeuwige geprijk met het slachtofferetiket. Ze spraken oudere moslims tegen, ze riepen op tot eigen initiatief om de beeldvorming te veranderen, kortom, het was heel bemoedigend.

Maar toch zie ik nog altijd geen protestdemonstaries tegen moslimintolerantie, ik zie geen openlijke afkeuring van kinderen die op het schoolplein Mohammed Bouyeri tot hun held uitroepen.

En dat neem ik de moslimgemeenschap in zijn geheel kwalijk. Misschien is dat zo, misschien is dat onderheving aan cycli. Maar dat neemt niet weg dat we dus moeten zoregen dat die religie niet ons leven gaat domineren. Radicaliseren doe je maar lekker thuis. Daar heb je volkomen gelijk in. Van Gogh zou er waarschijnlijk menige pittige column aan hebben gewijd. Ja, ik herinner me ook zulke uitspraken. En aan de kant van de moslims hoorde ik steeds: Iedereen, Marokkaan en niet-Marokkaan, ging ervan uit dat de dader wel een Marokkaan zou zijn.

Dat is op zich niet zo gek. Geen gezichtsuitdrukking, geen vriendelijke ogen, geen handgebaren. Alleen die mening, vaak niet altijd even handig uitgedrukt of ingepakt in allerlei mitsen en maren en niet afgemaakte terzijdes enzovoort. Op de Spreeksteen heb ik eens een column voorgelezen. Je kunt in een real life gesprek dingen toelichten, meer voorbeelden geven, wat gas terugnemen. Vooral in dit debat domineren nog altijd veel voorbeelden.

Bijvoorbeeld dat Marokkaans synoniem is voor moslim of islamkritiek synoniem voor racisme of xenofobie. Dat is hinderlijke ruis die een goed gesprek in de weg zit. Ik moet mijn toehoorders bijvoorbeeld ALTIJD eerst overtuigen dat ik niet extreemrechts, racistisch of xenofoob ben, voordat ik toekom aan mijn eigenlijke standpunten.

Ik vind het een soort opluchting, weet je dat? Dat is heel wat beter dan dat gezeik over de media, discriminatie en het duivelse Westen. In mijn ideale samenleving maakt iedereen alleen nog maar ruzie over seks.

Dus wat dat betreft ben ik wel blij met Samira en Laila. Trouwens, dat seksuele zelfvertrouwen van die vrouwen vind ik ergens zeer bemoedigend. Natuurlijk dacht ik op een gegeven moment ook: Maar ja, jullie zaten haar ook wel te voeden. En ik weet niet of ik het met je standpunt eens bent.

Als je heel hard moet roepen dat je de lekkerste bent, en zo elke man kunt krijgen, dan klinkt dat in mijn oren als een gebrek aan seksueel zelfvertrouwen. Hoe meer ik over de woorden van Paardestaart nadenk, hoe meer hout ze snijden. Jessie,allereerst mijn opmerking over naast jou te willen lopen i de zomer is goed bedoeld en bij wijze van grap..

Juist omdat ik weet wat jij ervaart Je zou mijn nederlandse vriendinnen eens moeten vragen hoe ik daar mee omga.

Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid ,in welke vorm dan ook en als ik het tegen kom in mijn direkte omgeving krijgt iemand de volle laag. Ik maak geen onderscheid tussen een man of een vrouw. Nogmaals het was niet denigrerend bedoeld. Wat Paardestaart schreef, snijdt heel veel hout, maar ik pas ervoor om die principes eenzijdig toe te passen op de islamitische cultuur. Integendeel, zou ik bijna zeggen, want bij veel Nederlandse vrouwen, die minder lijkt seks vooral een verzamelnaam voor allerlei problemen te zijn.

Overigens is ook de Nederlandse vrouw nog lang niet seksueel bevrijd. Een Nederlandse vrouw die het met veel mannen doet is nog steeds een hoer. Een man die het met veel vrouwen doet is een echte man. De haremdynamiek zag ik laatst nog in werking in Rondom Tien, allemaal Nederlandse vrouwen die mekaar ervan zaten te beschuldigen geen goeie moeder te zijn. Dat is een hobby in Nederland: Voor hele amusante haremdynamiek moet je eens een bezoekje brengen aan het oer-Nederlandse Vivaforum.

Compli wijst je de weg. Je lacht je ziek. Het is provocatief en niet al te serieus. Ergens denk ik ook dat ik me nou eenmaal beter thuisvoel bij de mediterrane houding jegens seks en vrouwelijkheid dan bij de Nederlandse. Liala, vrouwen worden vaak kleinerend aangesproken ook door vrouwen.

Zie artikel Venus en Mars alhier. Ik raak zo langzamerhand gefrustreerd. Ik ben helemaal geen hoer, ik ben een mens. Op zich zal die hoofddoek mij een rotzorg zijn, als iemand zich preuts wil voor doen, ach… maar het heeft als gevolg dat die mesjogge kerels rare dingen over mij denken.

Ik zou zo graag wat van dat wantrouwen willen weg nemen zonder te bagatelliseren dat er misstanden in de wereld gaande zijn. Mijn hele leven word ik al aangevallen en niet alleen op mijn Marokkaans zijn maar in den vreemde juist op mijn Nederlandschap omdat ik ABN spreek en mij heel Hollands gedraag wat men daar ook onder mag verstaan.

Nogmaals ik heb veel gereisd en werd vooral geconfronteerd met het antisemitisme. Ik neem het altijd op voor de gene die zwakker staat maar ook voor degene die zich niet kan verdedigen. Wat ik altijd raar vind is dat mensen altijd zoekende zijn naar verschillen alsof ze bevestigd willen zien dat ze inderdaad niets met elkaar gemeen hebben. Terwijl ik juist altijd op zoek ga naar herkenning en bij verschillen altijd nieuwsgierig ben vanuit welke achtergrond en hoe men dit ervaart.

Wat ik zelf altijd als storend heb ervaren is de arrogantie dat mensen zo overtuigd zijn van de superieuriteit van "hun" god en een andere god beschimpen en gewoon weigeren te erkennen.

Dit grenst vaak aan bekering want het lijkt bijna eenhalszaak om een ander te overtuigen van het goede van zijn religie en men wil je het leifst vandaag nog bekeren.

Mijn ouders zijn gelovig maar die hebben met lede ogen de komst van de imams aangezien,want zij zijn er van overtuigd dat er niemand tussen jou en je god in mag staan.

Ook hebben zij altijd gezegd dat men zijn geloof diende te beleiden maar het moest niet je leven gaan over- en beheersen. Ach natuurlijk moet er ruimte zijn voor wat geginnegap. Maar constructief is het natuurlijk niet; dit topic was dan ook niet de aangewezen plaats om te gaan verzanden in….

Die kreten sloegen als een tang op een varken. Ik vind trouwens dat ze sowieso in any serieuze discussie een absoluut zwaktebod zijn. Maar dan kun je inderdaad beter naar Viva gaan.

Die interessante boom ben ik nog niet tegengekomen. Peter,dag Wat betreft die sociale druk ja die is enorm. Zonder mij nu te gaan beschuldigen van omkeer retoriek ik zie dat ook bij mijn vrienden die zich met veel pijn en moeite hebben los gemaakt uit een rigide gereformeerdeomgeving.

Ik ben ookopgevoed met altijd maar respect te hebben naar een oudere en ik denk wel meerdere mensen op dit forum. Zelfs nu nog kan mijn moeder bijna in huilen uitbarsten als ze"aangevallen" word door mij en mijn broer.

Terwijl de rest van de broers wel hun eigen gang gingen maar niet de discussie aangingen en dat heeft alles met je karakter te maken. Je hoort nu eenmaal niet in twijfel te trekken wat een oudere-dieper definitie wijzer is-zegt. Maar in mij ogen zijn de mensen die zo angstig zijn altijd enorm hypocriet want die doenzelf net zo hard mee aanhet veroordelen van een ander. Maar het is belangrijk voor jezelf om te weten hoe belangrijk die mening over jou is.

Je zou mij hooguit kunnen kwetsen als ik om je zou geven dus alle beledigingen ten spijt,die glijden van me af als water langs olie.

Ik kan goed relativeren. Ik wil slechts mijnmening met jullie delen vanuit mijn achtergrond en beleving en trachten jullie daar een glimp van te geven. Wat je aanhaalt over de sex is heel mooi. Want ik kan je garanderen dat de Afrikaanse en de Zuid Amerikaanse vrouwen een andere benadering hebben t. Dit word hier als schandelijk gezien maar dat is nu iets wat ik zo dubbel vind van hoe de nederlandse vrouw en hoe zij met emancipatie omgaat en daarom zeiik ook dat ik wel iets vrijer ben en dat durf ik met zekerheid te zeggen.

Bij ons is vrouwelijkheid en sex iets waar mee gekokketeerd word zonder dat het afbreuk doet aan ons geemancipeerd zijn en ik voel dat dames dat als heel dreigend ervaren. Ik ben vrouw,meisje,moeder,minnares en en ook nog eens stoer. Ik ben niet bang een etiket opgeplakt te krijgen van "hoer" Dat is iets waarvan ik kan zeggen dat ik daar de nederlandse vrouw in voorbijgestreefd ben en daarom echt wel vrijer ban dan de meeste denken dat ze zijn.

Ik ben zelf behoorlijk vrijgevochten en ken vele vrouwen die dat ook zijn; ze schreeuwen het alleen niet van de daken. Waarom zouden ze ook; die bevestiging hebben ze niet nodig. Dit doet me een beetje denken aan de hysterie van de doorsnee-moslim die respect vraagt. Heeft ie het nodig of zo? Sorry mensen ik heb hier ook verplichtingen en ik zie dit dit forum echt niet als wedstrijdje verplassen. Ik merk alleen dat ik niet goed kan doen in jullie ogen. Dus waarom zou ik mij moeten uitsloven mijn mening hier te verkondigen omdat iemand daar op staat.

Iedereen die mij normaal benadert krijgt ook een normale en oprechte reactie maar het blijft mij nog altijd vrij staan op wie ik wil reageren.

Ik ben geen representante van de moslimgemeenschap en kan alleen mijzelf vertegenwoordigen nogmaals ik ben geen deskundige maar enkel wat mijzelf betreft. De reactie wat sex betreft was in reactie op wat Peter zei. Ja,wel mooi dat je zegt dat je het niet van de daken afschreeuwt misschien toch wel een beetje bang voor wat men van jou zou denken. Datzelfde zie ik ook bij mensen die zeggen moslim te zijn ondertussen alles doen wat god verbied maar dan wel in het geniep,ook wel hypocriet gedrag genoemd.

Als je echt "vrijgevochten" bent zou je er toch niet aan gaan irriteren dat het hier zo openlijk besproken word. Je zou het zelfs aanmoedigen maar als een allochtoon er iets over zegt dan word het weer geridiculiseerd. Ik kom er voor uit ook tegen een man in een jurk met een baard,dus?

Ja, ik ben het toch wel een beetje met Laila eens. In dat geval denk ik wel dat ze een uitzondering is. Ik moet ook bekennen dat Bitterzoet dan in elk geval vrijgevochtener is dan ik.

Ik neuk helemaal niet met wie ik wil. Tenminste, niet met iedereen. Bovendien wil niet iedereen met wie ik wil ook met mij.

Maar wees gerust; de mensen in mijn omgeving kennen mij precies zoals ik ben. Ik schreeuw niets van de daken, maar ik verhul ook niets. En ja — sommigen plakken dus hun etiketje op mij. JIJ vindt het toch ook geen punt om het etiketje hoer opgeplakt te krijgen? Is daar dan een reden voor? Zeg Peter, wat lees ik nou? Sterker nog; ik ben akelig selectief en kieskeurig. Maar als ik iemand wil en dat is wederzijds — dan komt het er wel van.

Ik zie alleen niet waarom Laila de gemiddelde NL vrouw zou zijn voorbijgestreefd. Ga maar eens op een willekeurig vrouwenforum lezen. Tis niets bijzonders, wil ik er maar mee zeggen.. Nee met Jan en alleman het bed delen binnen een relatie doe ik niet aan mee en alle hypes en trends ook niet. Ik bepaal mijn eigen grenzen op welk gebied dan ook binnen de grenzen van wat ik als fatsoenlijk beschouw.

Zonder een ander voor zijn hoofd te stoten heeft niets met hypocriet gedrag te maken maar uit ervaring geleerd dat ik niet hoef te choqueren heb ik namelijk veel gedaan veel geschopt ook. Ja dat etiket,ik zeg niet dat ik het opgeplakt heb maar dat ik het ook niet vrees als dat wel zou gebeuren.

Ik hoop op solidariteit onder vrouwen en mannen. Dus dat vind ik iets waar OOK de nederlandse gemeenschap hoognodig zijn visie over mag bijstellen. Dat zijn zaken die ik dus ervaar die niet alleen maar door "moslim" mannen worden afgekeurd maar verassend genoeg ook onder de autochtone bevolking.

Men zeikt en zeurt over al over en het is toch niet goed ,nooit niet vandar dat ik al heel lang besloten heb vooral mijzelf te willen pleasen en de mensen waar ik om geef. Je kunt nu eenmaal niet iedereen te vriend houden en tevreden houden. Dus ,mensen een beetje solidair met elkaar. Laten we zoeken naar herkenning en niet de verschillen lopen beschimpen. De heersende norm in Nl is namelijk een man houd van de vrouw die hij neukt en de vrouw neukt met de man waar zij van houd.

Zolang je dat als vrouw hier zegt is er niets aan de hand want dan ben je fatsoenlijk maar ik sluit me toch bij de mannen aan. Nah, handig hoor, zoveel levenservaring. Ik wou dat ik dat had; hoefde ik nooit meer ergens over na te denken. Dus Laila, je bent een vrouw met wie het best wel goed gaat, en die het best wel voor elkaar heeft, en die je niks wijsmaakt, want ze is best wel vrij, en die ook een geweldig seksleven heeft, met referenties en al.

Wat ben je sterk! Kritiek glijdt van je af als water van een eendenrug! Lachen moet je, om al die domme vrouwtjes en mannetjes die het maar niet snappen. Een echte bitch — being in total contral of herself!! Verder zijn er heel wat zaken die jij ervaart, en waar je dan best wel over nadenkt en conclusies aan verbindt, en dan vindt je dat je het best goed doet, en dat je daar best wel een beetje trots over mag zijn — sterker nog: Komt dat effe goed uit!

Jouw eigen leven, als het ideale vehikel om een kamerbrede discussie mee te voeren. Als je weer eens een spijkerbroek hebt gekocht die je goed staat, kom je dan ook weer even langs om dat te melden? Wie weet wat de wereld er aan heeft! Laten we Laila nu maar weer met rust.. Ik denk dat ze zich heeft aangeleerd dat de eerste klap een daalder waard is, en zich zo van alles van het lijf houdt, en nou weet ik nog niet wat ze nu eigenlijk wou zeggen..

Dat niet alle moslims hetzelfde zijn? Dat ze voor vol wil worden aangezien? Wat is je punt, Laila? Merk je niet dat je bij het binnenkomen de deur die al openstond een rotschop gaf en je vervolgens ging zitten verdedigen tegen wat niemand hier zegt of denkt?

Zeg gewoon wat je op je hart hebt, en vooral bondig; zonder al die verwrongen onleuke spitsvondigheden ertussendoor. Je hoeft je helemaal niet te verdedigen, want je wordt niet aangevallen.. Tenzij je na die entreedreun tegen de ingang meent opgevangen te moeten worden natuurlijk, en dat we als het ware nazorg moeten verlenen voor wat je denkt dat je in de schoenen geschoven wordt.

The world according to Laila. Ik persoonlijk snap al een poos geen reet meer van wat ze zegt. Ik ga maar eens wat kennis vergaren —daar schijn je intelligent van te worden. Laila zegt dat zij afvallige is van de islam, dat ze een hele vrijheidsstrijd met haar omgeving achter de rug heeft, en dat het haar rauw op haar dak valt dat de samenleving geinspireerd door Ayaan lijkt te willen dat alle afvalligen duidelijk en ostentatief uit de kast komen.

Dat het haar niet aanspreekt om onder dergelijke druk haar geloofsafvalligheid openbaar te maken. Voor zo ver ik Jaila goed heb begrepen althans. Ik vind dat een interessant statement. Laten we het daar over hebben! Rinus, laten we consensus bereiken over de status van hadith-teksten.

Er is consensus over de vertaling van de Arabische woorden, die in het Nederlands luidt: Jij zegt dat hadith-teksten aanbevelingen zijn en geen verplichtingen en voor jou lijkt de kous daarmee af te zijn. Het punt waar ik telkens op terugkom is het feit dat de ene hadith-tekst omarmd wordt, en de andere ontkend.

Als werkhypothese wil ik mij best verplaatsen in mensen die menen dat je moet leven volgens de voorschriften uit een bepaald boek, omdat je dat boek de status van heiligheid geeft; maar ik laat me niet belazeren met drogredeneringen, dat het dragen van de hoofddoek em het beeldverbod wel heilig zijn omdat ze in die teksten staan, maar de meisjesbesnijdenis die in dezelfde teksten staat niet heilig zou zijn. Maar ik heb het wel eens gedaan. En als ik ontdek dat Peter R. Maar ik vind het wel zorgelijk, dat afvalligheid in de islam gevaarlijk is — zelfs in Nederland.

Rachid Ben Ali is in elkaar geslagen en bedreigd door Marokkaanse lieverdjes. Maak je liever druk over zulke feiten dan over de beeldvorming. Cor,je hebt het over"outen". Het zou mooi zijn als je gewoon met mensen zou kunnen praten zonder steeds met een god om de oren geslagen te worden.

Ik geloof maar niet zoals de meeste gelovigen doen ik geloof in goed en slecht. Ik geloof ook dat wij zelf de keuze hebben om te bepalen waar de balans doorslaat. Ik geloof in het goede en denk dat wij goed god in ons allen hebben en sommige zijn hun hele bezig met zoeken naar een verre god en leven zonder bezieling.

Terwijl als iedereen het goede in zich zelf en in de ander zou koesteren we redelijk op weg zouden naar een hemel op deze aarde i. Ik geloof dus niet dat een gelovige beter is dan een ongelovige. Wanneer ben je het een en wanneer ben je het ander?

De pseudoniemen ik weet niet of dat op mij slaat ik gebruik gewoon mijn eigen naam. Peter kent mijn achternaam. Bedankt voor je antwoord, Laila! In tegenstelling tot mijn defaitistische eerdere posting moet ik zeggen: Ik denk dat we het over heel veel zaken eens zijn. Het is vrijer argumenten uitwisselen met anonimi dan met bijvoorbeeld de bakker en de eierenboer, je werkgever of je collega die je dagelijks ziet.

Wat ik bedoelde is: Ik verplicht niemand zijn geloofsafvalligheid in de openbaarheid te brengen, maar wens wel dat in Nederland mensen die een geloof verlaten veilig zijn. Omdat aan die voorwaarde niet wordt voldaan door onze lakse en halfhartige overheid, zijn er problemen. Net als om openlijk homoseksueel te zijn. Het is verkeerd om onder invloed van gewelddreigingen van baardmannen mensen in Nederland in de situatie te houden waarin zij slechts met gevaar voor eigen leven homoseksueel of afvallig moslim kunnen zijn.

Rinus, Het stemt mij intens verdrietig als een jongen als Rachid in elkaar geslagen word. Deze jongen slaat hard om zich heen en dat is zijn manier om zich af te zetten tegen zijn familie en omgeving.

Want deze jongen word als een schande gezien voor de familie. Zo weet ik ook dat zelfs in Nederland de mensen vonden dat zijn kunst echt niet kon. Ik peroonlijk houd daar wel van. Kijk ik weet namelijk dat in Marokko b. Het bestaan er van word zelfs ontkend. Maar een Israelische vriend van mij heeft exact hetzelfde hij woont al jaren samen met zijn vriend. Maar als zijn familie overkomt dan slapen ze ineens gescheiden. Een vrouw die niet veel ouder dan ik was begon out of the blue opmerkingen tegen mij en nog 2 jonge vrouwen te maken over deze vrouwen terwijl ze er notabene bij zaten.

Ik kom daar ter ontspanning en houd al helemaal niet van stemmingmakerij maar zij zocht ruzie enkel vanwege de sexuele geaardheid van iemand. Ze kreeg na verscheidene pogingen geen bijval van ons. Toen ben ik kwaad geworden en heb haar toegesproken want zij begon over haar god die dat verboden heeft. Dat vrouwen dit soort dingen deden -alsof het een keuze was-het was zo dom van deze druktemaakster en ze zette zich zelf zo te kijk. Ik kon het nalaten om te zeggen dat deze vrouw ook door "haar" god geschapen is.

Ik heb haar daarna niet meer gehoord. De overige vrouwen waren vrouwen die in belgie opgegroeid waren en deze boerin was nog relatief kort in belgie en dat maakt ook veel uit hoe men er tegen aankijkt.

Je bent een aanwinst onder de bezoekers van dit forum, Laila! Ik hoop dat je nog heel lang aan boord blijft! Wat ik heel typisch vind is dat ik het idee heb dat de vrouwen hier bang zijn hun verworven vrijheden in te moeten leveren als de" mannen met de baarden" het ooit voor het zeggen zouden krijgen en invloed zouden hebben. Maar als die angst gegrond is waarom heb ik daar in de verste verte geen las van want dat zou veel reeler zijn. Sommige zullen niet veranderen omdat ze -geloof het of niet- de situatie waar ze in verkeren prettig vinden.

En dan niet nu gaan zeggen dat ik bedoel dat ze de onderdrukking fijn vinden maar gewoon thuis zijn en niet werken en dat de man zorgt voor brood op de plank. Zoals bepaalde nederlanders dat ook als ideaal zien. Toch geloof ik dat de sociaal culturele positie veel meer invloed heeft op de mensen dan hun religie en dat deze als veel verstikkender word ervaren.

Persoonlijk begrijp ik er niets van als iemand zegt: Ik heb wel degelijk mijn vraagtekens bij de Islam maar eigenlijk veel meer in hoe deze geinterpreteerd word. Verder heb ik echt wel het mes gezet in mijn overtuigingen maar dat is niet iets wat je binnen een dag gerealiseerd hebt. Ik vind dat men een onmogelijke spagaat verwacht nu en dat lukt niet. Kan je afvallige zijn als je nooit iets hebt geloofd?

Zo heb ik mijzelf ook nooit gezien en ik voel mij ook niet bedreigd. Wat dat slachtofferschap betreft ik kan niet ontkennen dat sommige zich daar maar al te graag in wentelen.

Dus vind ik ook dat ze uit de kooi moeten breken van dit slachtofferschap. Wat de koran ook zegt volgens wie dan ook ,wij en mijn hele familie hebben nooit een "ongelovige" als onrein gezien en hebben altijd opengestaan voor"anders " zijn. Mijn ouders hadden wel meer aansluiting met mensen die ook gelovig waren ,dus die b. Ik heb echt wel afkeurende blikken gezien maar je denkt toch echt niet dat iemand die tot voor kort geitehoeder is geweest ook maar een beetje invloed heeft op mijn visie.

Mijn moeder en haar vriendinnen kregen ook steeds vaker te horen dat ze een hoofddoek moesten gaan dragen. Die druk van buitenaf is er dat ontken ik dus niet maar niet iedereen zwicht ervoor. Als mijn moeder bij de slager stond en mannen haar verlekkerd aankeken omdat ze een alleenstaande vrouw is dan krijgen ze echt de wind van voren,dus Jessie ik weet wat je bedoelt.

Mijn zusje heeft daar heel veel last van gehad maar nooit in mijn bijzijn. Ik denk dat het heel belangrijk is om je als vrouw ook als man bewust te zijn van je eigen kracht. Ik denk dat je pas met jezelf in het reine komt als je accepteert dat je niet perfect hoeft te zijn.

Het leven is dan ook een stuk aangenamer. Een mens zal altijd ontevreden zijn en proberen een nog beter mens te worden. Perfectie bestaat niet en is niet haalbaar. Als je gaat geloven dat je door het vele bidden en intensief met je godsdienst bezig zijn een beter mens bent of word dan zou je nog wel eens van een koude kermis thuis kunnen komen als je eenmaal voor de hemelspoort aankomt en je ziet dat al die mensen die ongelovig waren meteen door de hemelpoort worden gelaten. Omdat juist zij hadden begrepen waar het in het leven omging.

Dat als je alles met mate doet je vanzelf een goed mens word. Dat begrijp ik en daarom zal ik zal je niet teleurstellen Laila. Ik heb even een time-out genomen en dat heeft me goed gedaan want mijn rode pukkeltjes zijn overnight verdwenen. Daarom zei ik "godallemachtig" snap je. Dat was gisteren —nu heb ik het inzicht dat je als ex-moslima wat mij betreft helemaal oké bent en dan moet ik niet flauw doen over de inhoud van je bijdragen.

Ik moet me dan ook verontschuldigen voor wat ik gisteren geschreven heb. Ik vind het trouwens een hele geruststelling dat we van de mannen met baarden niets hoeven te vrezen, sterker, dank zij jou vraag ik me af waarom we ons eigenlijk zo druk maken over de islam en zo. Het is met jou tenslotte ook helemaal goed gekomen en daarover ben ik oprecht verheugd. Ja, het kan zo simpel zijn eigenlijk; gewoon, verbroedering! Geen halszaak maken van je mening, niet elkaar met je god of geloof om de oren willen slaan, maar genuanceerd de gulden middenweg bewandelen, wat je zegt.

Gewoon, geen onrechtvaardigheid, wantrouwen en arrogantie meer laten zien, mensen, maar gewoon in vrijheid je leven leven, en elkaar een beetje met rust laten en ontzien! Hoe moeilijk is dat nou? We moeten een voorbeeld nemen aan de mensen die dat wel kunnen. Ik heb ervaren dat als je dat punt eenmaal hebt bereikt, dan heb je waarlijk begrepen waar het in het leven ECHT om gaat.

Wat ik bijvoorbeeld niet snap, is dat de islam er maar niet toe kan komen om bijvoorbeeld de Joden hun landje te gunnen? De islam heeft meer dan 50 landen, en is toch in de kern een godsdienst van vergeving en liefde. Waarom zijn die 50 landen dan toch niet in staat om alles wat er in het verleden gebeurd is achter zich te laten en gewoon een ander volk hun kleine kleine landje te geven en een goede oplossing te bedenken voor hun palestijnse geloofsbroeders?

Waarom snappen mensen dat toch niet? Frank Je hoeft je niet te verontschuldigen maar ik vroeg mij alleen af wat er nog meer in je om ging afgezien van die ene kreet. Hoe goed je het ook bedoelt je bevestigd iets voor mij wat ik dus al langere tijd om mij heen bemerk zo ook hier. Ik word pas o. Dus de wereld is wel degelijk verdeeld in moslims en niet moslims of zoals je wilt "ongelovigen".

Waarom heb jij die bevestiging nodig om van mijn goede bedoelingen overtuigd te zijn? Die vijandigheid naar met name de moslim die is zo voelbaar ,overal. Grenst zelfs aan xenofobie. Dat verbaast mij omdat ik dacht in het westen te wonen waar een vrijheid van meningsuiting bestaat. Ik hou niet van etiketten en nu zou ik ineens een ex moslima zijn. Zoals je weet kan je wel uit een geloof stappen maar gaat het geloof nooit uit je zelf weg. Maar ik treur er niet om sterker nog het bepaalt voor een groot deel mijn normen en waarden.

Iets wat in mijn optiek steeds minder voor komt in het westen. Dan heb ik het vooral over de verruwing. Daar maak ik mij bijvoorbeeld druk om en net als Lagonda ergens geschreven heeft in een stuk ,verlang ik ook naar de tijd dat de mensen met elkaar begaan waren en nog voor elkaar open stonden nu lopen mensen elkaar op sraat voorbij en erkennen elkaars aanwezigheid niet.

Wij doen alsof de ander niet bestaat en dan vraag ik mij af hoe het ooit zo ver heeft kunnen komen. Lagonda Ben echt blij dat we het eens zijn. Maar je snijdt een interessant punt aan door de kwestie Palestina aantehalen. Alle elende is volgens mij voort gekomen uit deze langslepende kwestie en dank zij de globalisering is iedereen zich deze kwestie gaan aantrekken omdat het nieuws ons nu zo vliegensvlug bereikt en de beelden zo echt zijn is deze kwestie zo dicht bij gekomen en is de wereld verdeeld in voor en tegenstanders.

Daardoor krijg je ook dat Marokkaanse jongens in A-West zich gaan identificeren met de Palestijnen. Trek je niets aan van Frank – die plaaggeest kent mij als een obstinaat schreeuwertje en is geschrokken van mijn onverwachte goedertierenheid. Door jouw beschrijving krijg ik een beter beeld van de wijze waarop mensen omgaan met het gevaar van extremisme.

Buitengewoon boeiend, zoals je verhalen uit de praktijk weet te vertellen. Ik wil nog veel meer van die verhalen horen: Hoe mensen in het dagelijks leven elkaars radicalisering remmen, dat ken ik natuurlijk wel van mijn autochtone cultuur, maar nog veel te weinig van allochtone culturen al heb ik behoorlijk wat interculturele ervaring in Nederland.

Ik weet wel hoe op scholen, op het werk, in de woonomgeving, in de vriendenkring en in familiekring extremisme wordt bestreden. Wat je bijvoorbeeld merkt is dat politiek extreemlinkse en extreemrechtse opvattingen worden gecorrigeerd gelukkig maar — nog veel te weinig naar mijn zin. Extreme geloofsopvattingen liggen ook niet lekker: Gelukkig maar, denk ik dan, want je moet er toch niet aan denken dat zij macht over jou en je dierbaren krijgen!

Weet je wat de ironie van het lot wil? Dat we allemaal met dezelfde zaak te maken hebben: Zodra mensen doorhebben dat jij wortels in Noord-Afrika hebt, wordt jou het mes op de keel gezet en gevraagd: Vol geveinsde verontwaardiging werd vorige week gekeken naar de vreedzame moslims die van hun democratisch recht, de vrijheid van betoging gebruik maakten: En men sprak doordrenkt van vals sentiment: Ik hoop en vertrouw dat ze dat kunnen – maar vrees het ergste.

Verdomd interessant, hoe wij allen omgaan met de extremisten die ons omringen, vind je niet, goede Laila? Je schrijft verder onder meer: Maar als die angst gegrond is, waarom heb ik daar in de verste verte geen last van, want dat zou veel reëler zijn? Misschien ken je deze nog niet – het is echt een aanrader: Ik verwacht dat je daar wel lol aan zal beleven. Zelf ben ik toch erg gespitst op emancipatiebeleid – maar Bart Croughs, dat moet je gewoon lezen! En over jullie sociaal-economische achtergrond?

Ik wil er eerst iets meer onderzoek naar doen, want momenteel doen de wildste verhalen de ronde, maar feiten, cijfers en onderzoeken zijn er ook en die wil ik eerst ff boven tafel krijgen. Dat geluid hoor ik veel te weinig in de media. Wat fijn dat jij dit geluid hier op de zite kan laten horen!

Omdat juist zij hadden begrepen waar het in het leven om ging. Deze tekst hangt bij mij thuis op de deur van het toilet, zodat ik hem minimaal een keer per dag lees. Ik zou willen dat iedereen dat eens deed:. Sta op goede voet met alle mensen, zonder jezelf geweld aan te doen. Zeg je waarheid rustig en duidelijk, en luister naar anderen; ook zij vertellen hun verhaal.

Mijd luidruchtige en agressieve mensen: Wanneer je je met anderen vergelijkt, zou je ijdel en verbitterd kunnen worden, want er zullen altijd kleinere en grotere mensen zijn dan je zelf bent. Geniet zowel van wat je hebt bereikt als van je plannen. Blijf belangstelling hebben voor je eigen werk, hoe nederig dat ook moge zijn: Betracht voorzichtigheid bij het zaken doen, want de wereld is vol bedrog.

Maar laat dit je niet verblinden voor de bestaande deugd; veel mensen streven hoge idealen na, en overal is het leven vol heldendom. Veins vooral geen genegenheid. Maar wees evenmin cynisch over de liefde, want bij alle dorheid en ontevredenheid is zij eeuwig als het gras. Volg de loop der jaren met gratie, verlang niet naar een tijd die achter je ligt. Kweek geestkracht aan om bij onverwachte tegenslag beschermd te zijn.

Maar verdriet jezelf niet met spookbeelden. Vele angsten worden uit vermoeidheid en eenzaamheid geboren. Leg jezelf een gezonde discipline op, maar wees daarbij lief voor jezelf. Je bent een kind van het heelal, niet minder dan de bomen en de sterren.

Je hebt het recht hier te zijn, en ook al is het je al of niet duidelijk, toch ontvouwt het heelal zich zoals het zich ontvouwt, en zo is het goed. Heb daarom vrede met God, hoe je ook denkt dat Hij moge zijn, en wat je werk en aspiraties ook mogen zijn: Met al zijn klatergoud, somberheid en vervlogen dromen is dit toch nog steeds een prachtige wereld. Ook na een stukje Cor. Ach, emancipatie gaat nu eenmaal niet rap.

Als ras veranderd de mens niet snel, evolutie is meestal een zeer traag proces. Ik baal alleen zo omdat we weer achterom moeten kijken om weer vooruit te kunnen. Liala Laten we dat wandelen echt eens doen. Misschien willen wat dames in burka camera en geluidsapparatuur verbergen en zo de werkelijkheid vastleggen. Zeg Lagonda, op de deur van de plee? En dat hebbie nou helemaal zitten uittypen? Wat een toewijding aan de goede zaak.

Laila; ik ben blij te zien dat je je powergirldinges hebt afgelegd. Ik trek dan ook mijn eerdere woorden in.

Je bent geen bitch. Je bent alles behalve een bitch. Ja, we kunnen het nu eenmaal niet overal over eens zijn. Of bestaat de ideale wereld alleen maar uit mensen met identieke gedachten? Op mijn "aarde" namelijk niet ,is er ook plaats voor mensen die een andere kijk hebben op de wereld. Op de mijne ook, maar dat voorkomt niet dat mijn blik glazig wordt en ik begin te dagdromen zodra iemand de Palestijnse zaak weer eens met de haren ergens bij sleept.

Mij overtuigt die begaandheid met de Palestijnen niet. Ik zou ook wel eens een Marokkaanse rotjongen willen zien die Darfur op de kaart kan aanwijzen. Is van Max Ehrmann, en is overal op Internet te vinden. Dus niet uitgetypt, nee. Alles dat in die tekst staat, is waar, en het verklaard voor een groot deel het lijden van de mensheid. Verlichting verloopt in stadia; en steeds als een nieuw punt wordt bereikt, verkeert de verlichte lange of korte tijd in wat door Aleister Crowley "de roes van Adelaar" wordt genoemd.

De verlichte heeft het gezien, de verlichte snapt het helemaal, en de verlichte kan het niet nalaten daar voortdurend kond van te doen! Totdat blijkt dat het plaatje nog niet compleet is, en dan volgt de desillusie; de verkregen wijsheid is maar een scherf van het geheel: Alle flauwiteiten ten spijt, ben ik oprecht blij om te zien dat het in elk geval mogelijk is om vooruitgang te boeken, en om op een punt te komen waarop duidelijk wordt dat een bepaalde set van gedachten, ideeen en handelingen niet constructief zijn.

Intussen is er in Duitsland waarschijnlijk geen medium meer waar ze nog niet is geïnterviewd. En vermoedelijk kent nu zowat iedereen haar opvattingen over intiem scheren, hygiënedwang en zelfbevrediging — want dat zijn de gespreksonderwerpen als Charlotte Roche verschijnt. Die mag gewoon plassen zonder afvegen. Kinderlijke toon, klare taal: Jongens geven hun penis een naam en gaan prat op de vermeende lengte ervan. Meisjes wassen en parfumeren.

Zo kan het niet langer, zegt Roche. Want wie zijn lichaam voortdurend onder controle heeft, beleeft minder plezier aan seks. Het zijn theorieën die op een enthousiast onthaal bij het publiek kunnen rekenen. De vroegere televisiepresentatrice van popzender VIVA-Zwei heeft altijd al graag gerockt en met haar lichaam voor de camera gespeeld: Ook de stad Oldenburg bewaart een rockherinnering aan haar.

Per ongeluk gehavende penissen, om precies te zijn. Seks, au au, dokter. Daar gaat het in Vochtige streken ook over. Ik heb trouwens al jaren, vanaf mijn vijftiende tot nu, op mijn achttiende, zeer succesvol anaal verkeer, ondanks die woekerende bloemkool.

Met zeer succesvol bedoel ik: Binnen negen weken waren Dat is negenmaal zoveel als van Die rot-grüne Jahre, de politieke memoires van de vroegere minister van Buitenlandse Zaken Joschka Fischer, en 4,5 maal zoveel als van de nieuwe Martin Walser.

De verkoop aan het buitenland loopt goed: In maart voerde Vochtige streken van Charlotte Roche de bestsellerslijst van de wereldwijde internetboekhandel Amazon aan. Dat is nog nooit voorgekomen. En dat heeft er evenmin een verklaring voor. Dat is niet alleen de grote vraag in de literaire wereld, maar ook voor Charlotte Roche zelf. Het kan niet alleen liggen aan de aandacht in de media — die had Joschka Fischer ook. De recensies in de kranten kunnen worden samengevat als fenomenologisch interessant en literair waardeloos.

Het proza is te simpel, het gekwebbel van de schrijfster te eentonig. En wat vinden de grandes dames van de Duitse literaire kritiek ervan? Voor de bekende Weense criticus Sigrid Löffler hoort Vochtige streken ook niet tot de verplichte literatuur. Maar daar mag je geen conclusie aan verbinden, voegt ze eraan toe.

Eindelijk schrijft een vrouw eens de bestseller van het seizoen — nota bene ook nog een Duits debuut — en de grote vrouwelijke critici lezen het niet eens?

Of oude preutse feministes? Meestal komen ze uit Italië en Frankrijk en dragen titels als Hoer, Tem me of Dagboek van een nymfomane. Haar seks is nooit grof.

Ze houdt geen schone schijn op, waaraan op het podium plotseling een eind komt. Geen enkele opmerking brengt haar van haar stuk. Ze reageert ad rem, humoristisch en charmant. Daarom leg ik al het geld dat ik met het boek verdien opzij voor haar. Met mama en papa over seks praten — dat is uit den boze, legt Charlotte Roche uit. Over de biologische kant van de zaak, ja dat wel, maar niet over fantasieën en technieken! En opnieuw raakt ze een gevoelige snaar bij haar publiek.

De romanfiguur van Charlotte Roche doet aan voorlichting. Jongeren willen alles weten. Alles over het lichaam, alle geuren, openingen en afscheidingen ervan. Ja, dat is soms pathologisch — het boek speelt zich niet voor niets in een ziekenhuis af — en bij vlagen weerzinwekkend. Zoals in deze passage: Mijn streven is dat je het licht en verleidelijk door de broek heen ruikt, ook door dikke jeans of skibroeken heen.

Het is een zin die vooral mannen plezier doet — zou je denken. Maar tijdens het voorlezen lachen de vrouwen het hardst. De mannen zijn verbaasd en vragen zich af of vrouwen onder elkaar heel anders over seks praten. Of zij uitspreken wat mannen elkaar niet eens boven de pisbak durven toe te fluisteren. En eindelijk is er nu dan een vrouw die het geheim onthult? Pas als bij het publiek de adem stokt, komt Charlotte Roche op dreef. Helen beleeft heel wat plezier aan haar lichaam, dat is zonneklaar.

En Roche wil dat plezier doorgeven. Ze doucht zich niet na het seksen. Ze knipt gaten in haar onderbroek, zodat de jongens meteen weten waar ze moeten zijn. En liever dan parfum dept ze wat lichaamsafscheiding achter haar oren. Hoe houden jullie dit eigenlijk vol? Je kunt er tenslotte altijd wat van leren.

Een jonge vrouw neemt het woord op een manier die hen met stomheid slaat. Kennelijk ontdekken vrouwen weer het agressieve en seksuele feminisme, dat anders alleen in de subcultuur te vinden is. Er zijn maar weinig jonge schrijfsters die zo agressief te werk gaan. Of de bloemlezing Hot Topic van Sonja Eismann, die zich vooral bezighoudt met feministische stromingen binnen de popcultuur. Nieuw is ook hier de taal: Jana Hensel en Elisabeth Raether, de auteurs van Neue deutsche Mädchen, schrijven heel persoonlijk en met veel gevoel.

Dat heeft Simone de Beauvoir — vele malen scherpzinniger — ook al eens gedaan. Maar het kan altijd worden geactualiseerd. Wie hen daarin willen volgen, best, maar ze moeten wel weten dat het hier meer gaat om persoonlijke bewustwording dan om maatschappelijke verandering. En ik ben blij met elke protestnota tegen een vrouwenbeeld dat van geen haartje, rimpeltje of druppeltje wil weten.

Het lijkt wel alsof de vrouwen als Doornroosje uit hun slaap zijn ontwaakt en nu vaststellen dat het helemaal niet waar is dat ze alles kunnen bereiken.

Sex nl vagina blote kutjes kijken

Oudere dames prive sex date den haag

Het is een zin die vooral mannen plezier doet — zou je denken. Maar tijdens het voorlezen lachen de vrouwen het hardst. De mannen zijn verbaasd en vragen zich af of vrouwen onder elkaar heel anders over seks praten.

Of zij uitspreken wat mannen elkaar niet eens boven de pisbak durven toe te fluisteren. En eindelijk is er nu dan een vrouw die het geheim onthult? Pas als bij het publiek de adem stokt, komt Charlotte Roche op dreef. Helen beleeft heel wat plezier aan haar lichaam, dat is zonneklaar. En Roche wil dat plezier doorgeven. Ze doucht zich niet na het seksen. Ze knipt gaten in haar onderbroek, zodat de jongens meteen weten waar ze moeten zijn. En liever dan parfum dept ze wat lichaamsafscheiding achter haar oren.

Hoe houden jullie dit eigenlijk vol? Je kunt er tenslotte altijd wat van leren. Een jonge vrouw neemt het woord op een manier die hen met stomheid slaat. Kennelijk ontdekken vrouwen weer het agressieve en seksuele feminisme, dat anders alleen in de subcultuur te vinden is.

Er zijn maar weinig jonge schrijfsters die zo agressief te werk gaan. Of de bloemlezing Hot Topic van Sonja Eismann, die zich vooral bezighoudt met feministische stromingen binnen de popcultuur.

Nieuw is ook hier de taal: Jana Hensel en Elisabeth Raether, de auteurs van Neue deutsche Mädchen, schrijven heel persoonlijk en met veel gevoel. Dat heeft Simone de Beauvoir — vele malen scherpzinniger — ook al eens gedaan. Maar het kan altijd worden geactualiseerd. Wie hen daarin willen volgen, best, maar ze moeten wel weten dat het hier meer gaat om persoonlijke bewustwording dan om maatschappelijke verandering. En ik ben blij met elke protestnota tegen een vrouwenbeeld dat van geen haartje, rimpeltje of druppeltje wil weten.

Het lijkt wel alsof de vrouwen als Doornroosje uit hun slaap zijn ontwaakt en nu vaststellen dat het helemaal niet waar is dat ze alles kunnen bereiken.

Dat ze kinderen en goede banen kunnen krijgen. Dat de toekomst voor hen geheel openligt. De schrijfsters willen de jonge vrouwen wakker schudden en bijeenbrengen: En ook geen randverschijnsel. Hun onderwerpen zijn dezelfde als vroeger en zijn vast verankerd in de maatschappelijke werkelijkheid: Er is één verschil: Dat is echter geen kwestie van een nieuwe generatie, maar van een ander standpunt. Vrouwen als de Amerikaanse kunstenares Annie Sprinkle, die iedereen graag een ruime blik in haar baarmoeder gunt, hebben aan het begin van de jaren tachtig al een feminisme geproclameerd dat de pornografie als middel gebruikt.

In de kunst was het lichaam al in de jaren zestig het slagveld waar de strijd om maatschappelijke normen en waarden werd uitgevochten.

Het was altijd recht op de vrouw af: Mannen mogen in een kast die zij om haar lichaam heeft gebonden haar blanke borsten betasten. Vrouwen en seks die niet sexy is en in de gangbare betekenis niet esthetisch — dat is provocerend. Het beste bewijs ervoor is het boek van Charlotte Roche.

Maar boekhandelaren melden dat behalve jonge vrouwen vooral mannen van boven de vijftig het boek kopen. Ze wil niet met naam en toenaam genoemd worden, want dat vindt ze een beetje gewaagd. En ook niet om meer te weten te komen over het lichaam van de vrouw. Maar laten we even eerlijk zijn: Anders zou het klinisch woordenboek Psycherembel geen klassiek medisch werk zijn dat alleen bestemd is voor specialisten, maar een erotische bestseller.

En als mannen hitsig zouden worden van anale fissuren, aambeien en wondblazen, dan had Hugh Hefner, uitgever van Playboy, allang Procto-Boy in de kiosken gelegd procto betekent aars, rectum.

Dat alleen kan het dus niet zijn. En wat voor fantasieën ze hebben. Ze legt de lat zo hoog dat dingen waar je nooit over praat plotseling volkomen onschuldig lijken. Die durft echt heel veel. Daardoor durf je zelf ook wel eens wat.

In feite heeft Charlotte Roche met haar roman niet alleen maar een schaamhaar in de dieetsoep van de schoonheidsindustrie gestrooid. Ze heeft een taal gevonden die nauw aansluit bij waar veel politici ook graag willen verkeren: Iemand die iets durft en tegelijk openlijk toegeeft dat ze er veel moeite mee heeft.

Zo vergaat het veel mannen — en vrouwen. Ze durven niet, ze geven het niet graag toe — maar eigenlijk willen ze een beetje zijn als Helen. Af en toe een pornofilm huren. Of naar naakte jongens kijken. Dat zegt Elke Kuhlen, en die kan het weten: Jongens die eruitzien alsof ze naar de muziek van Franz Ferdinand luisteren en graag bier uit flesjes drinken.

Geen bodybuilders of Chippendales. Zo is nu eenmaal de wet. Maar feminisme of de wens taboes te doorbreken is niet de drijfveer geweest om Jungsheft te maken. Meisjes willen gewone jongens. Geen spierbundels aan een bergmeer. En waar kun je anders pikken zien dan wanneer er toch al een naast je ligt? Meisjes, vrouwen, porno en seks — het onderwerp ligt nu open en bloot op tafel.

En omdat er nu zoveel over wordt gepraat, schijnt er zich inderdaad een nieuw zelfbewustzijn te ontwikkelen. Charlotte Roche heeft een fictieve figuur tot leven geroepen — een heldin van de schaamteloosheid, een supergirl in Pispoepland. Een vrouw die het geen lor kan schelen of ze winden laat of stinkt. Die zich opgeilt met pornofilms en graag het initiatief neemt tot een partijtje neuken. Een fictief personage, jazeker, maar niet fictiever dan een fotomodel als Heidi Klum.

Maar hun stem klinkt al wel wat luider. Wat wil je nog meer? Maar dat taboe, dat is dus onzin. Dat bestaat helemaal niet. En als het er al is, dan hebben wij vrouwen dat zelf gecreëerd. Ik moet namelijk de eerste man nog tegenkomen die een vrouw het bed uit schopt op grond van kutjesesthetiek. Zoals mijn eigen man altijd zegt: Een kut, in welke vorm dan ook, is altijd goed. De term schaamlippen laat wellicht wat te wensen over, maar ach, ik vind de benamingen voor het mannelijk geslachtsdeel ook niet heel flatteus.

Desondanks zijn mannen doorgaans bijzonder content met wat ze tussen hun benen hebben hangen en ook als ze dat niet zijn laten ze zich daardoor geenszins weerhouden er gebruik van te maken.

Ik pleit voor dezelfde houding onder vrouwen, waarna zal blijken dat dat hele taboe slechts één van de vele hersenspinsels des vrouws is, waarmee wij eigenhandig voor een groot deel de emancipatie in de weg staan. De vagina hoeft niet de barricade op. De vagina hoeft niet bevrijd te worden. Want een beetje vrouw heeft al een vrije vagina.

Ik hoef trouwens ook verder helemaal niet trots te zijn op mijn vagina, haar te herwaarderen, of te emanciperen. Als ik mijn onderbroek aan of uittrek sta ik eerlijk gezegd weinig bij haar en haar voorkomen stil. Ik niet en niemand niet. Er is geen vagina-taboe. En ik hoef al helemaal geen trotslippen.

Hun onderwerpen zijn dezelfde als vroeger en zijn vast verankerd in de maatschappelijke werkelijkheid: Wat is het woord dat ik hier zoek? Omar is meer bevoorrecht. De meesten van hen zijn tussen de twintig en dertig jaar oud. Tis niets bijzonders, wil ik er maar mee zeggen. Wat fijn dat jij dit geluid hier op de zite kan laten horen!

Meisje vingert haar sex massage brabant

: Sex nl vagina blote kutjes kijken

Tieten likken wie wil er neuken Maar zoals ik altijd hamer: Het zijn zelden aantrekkelijke Hollandse vrouwen die zich bekeren tot de islam. De haremdynamiek zag ik laatst nog in werking in Rondom Tien, allemaal Nederlandse vrouwen die mekaar ervan zaten te beschuldigen geen goeie moeder te zijn. Heb je al sletjes gratis sexfilpjes rondgelezen op deze site? De vagina hoeft niet de barricade op.
Nu sex date ze zuigt hem leeg 91
ERO HENGELO GEIL SCHATJE Het gaat allang niet meer om integratie want nu word een onmogelijke spagaat verwacht ,je moet namelijk assimileren maar dat zal helaas niet gaan nu niet en nooit niet. De joden zijn in Nederland bijna uitgeroeid en islamitische acteurs hebben al moeite met een kusje op de wang. Heel apart, en ze doen dit bijna allemaal. Ik ben vrouw,meisje,moeder,minnares en en ook nog eens stoer. Dat zijn zaken die ik dus ervaar die niet alleen maar door "moslim" mannen worden afgekeurd maar verassend genoeg ook onder de autochtone bevolking. Ze was erg opgelucht. De mannen zijn verbaasd en vragen zich af of vrouwen onder elkaar heel anders over seks praten.
Perverse meesteres stel zoekt bi man Dat er vrijwel geen moslim krachtig heeft geprotesteerd tegen de moord, heeft ook niet geholpen. Ik heb het al vaker gezegd: Per ongeluk gehavende penissen, om precies te zijn. Ik geloof maar niet zoals de meeste gelovigen doen ik geloof in goed en slecht. Ze vinden het dus wel fijn het vuurtje wat hoger op te stoken. Alle plaatsen zijn al twee weken uitverkocht — zoals overal waar Charlotte Roche met haar roman Feuchtgebiete neerstrijkt. Jessie,allereerst mijn opmerking over naast jou te willen lopen i de zomer is goed bedoeld en geil contact lekkere geile meiden wijze van grap.
Sex nl vagina blote kutjes kijken Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie. En iedereen wil er meer van weten. Opeens word je gedwongen discussies te voeren, je keuzes te verdedigen, over die keuzes te gaan nadenken. Dat veel moslims de moord gewoon goedkeurden, heeft ook niet geholpen. Man òf vrouw… als je maar genoeg gefrustreerd bent door je situatie.