tired woman after training on bicycle
Fogyás

Derék-csípő arány


A derék-csípő arány meghatározása egy egyszerű módja annak, hogy megtudja, mennyi zsír található a hasán a csípőjén található zsírmennyiséghez képest.” „Kérjük, ehhez mérje meg dereka legkisebb körméretét, illetve csípőjének legszélesebb részét”

„Derék körfogat mérésének mozzanatai:

  • Vegye le az inget, pólót, ruhát, ha van öv, lazítsa ki, legyen szabadon a mellkas és csípő közötti terület.
  • Vegyen egy mérőszalagot, és helyezze el úgy, hogy az valahol a csípő és a borda között félúton legyen (elülső-felső csípőtövis és a legalsó borda közötti távolság felénél, tehát nem a legjobban behúzódó oldalkontúrok magasságában. Ez általában a köldök magasságában található.
  • Méréskor a hasat ne húzza be, tartsa ellazult állapotban és lélegezzen ki, engedje le a karját www.medicalnewstoday.com.
  • Olvassa le a hasa körül vezetett mérőszalagról a méretet.”

„Csípő körfogat mérésének mozzanatai:

  • Vegye le a nadrágot, szoknyát, ha lehet, csak fehérneműben történjen a mérés, ha erre nincs mód, lehetőleg minél vékonyabb nadrágban, szoknyában, üres zsebekkel (a zsebekből mindent érdemes kivenni, mert befolyásolja a mérést)
  • Álló helyzetben zárja össze a lábait, engedje le a karját.
  • Mérje meg csípő körfogatát a legszélesebb ponton (ez általában a csontos kiemelkedések magasságában van) detoxic átverés.
  • Olvassa le a csípője körül vezetett mérőszalagról a méretet.”

„A derékbőség önmagában is jelezheti bizonyos betegségek megnövekedett rizikóját. Felnőtt nők 80 cm feletti derékbőséggel, bizonyos testsúllyal kapcsolatos betegségek magasabb kockázatával rendelkeznek, 88 cm felett pedig a veszély kifejezett. Felnőtt férfiaknál 94 cm felett növekszik a kockázat, ami 102 cm felett válik kifejezetté”.

„Amennyiben a derék-körfogat és a csípő-körfogat elosztásával kapott érték meghaladja nők esetében a 0,8-at, férfiak estében a 0,9-et, akkor centrális, alma típusú elhízásról, míg az ez alatti értékek körte típusnak tekinthetők, a két típus azért lényeges, mert a két típus alapvetően más-más betegségek kialakulására hajlamosít.”

„Alma” (centrális) típus: Alma típusú (centrális) elhízásban a belső szervek közötti zsírtartalom nő meg, így az alma típusú elhízáshoz magas vérnyomás, infarktus, agyvérzés, emelkedett vérzsír-szint, és cukorbetegség társulhat

„Körte” (perifériás) típus: A körte típusú (perifériás) elhízásban a zsírszövet a csípőn, a combokon rakódik le elsősorban, így a körte típusú elhízás elsősorban mozgásszervi és visszérbetegségek kialakulásának kockázatát növeli”.

Rate this post